Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Prednosti i razvoj poliesterske pamučne tkanine Jul 12, 2018

Tzv. Tkanina od mešavine od poliestera i pamuka odnosi se na tkaninu mešavine od poliestera, koja je napravljena od poliestera kao glavne komponente. To je oko 65% -67% poliestera i 33% -35% pamučnog mešanja prediva. Pamučna tkanina iz poliestera poznata je kao pamuk. Pamučna tkanina od poliester pamuka ima karakteristike čvrstoće, glatkosti, brzog sušenja i izdržljivosti i dobro je primljena od strane potrošača.

 

Istovremeno, uz kontinuirani razvoj tržišta, odnos mešanja poliesterskih pamučnih tkanina sa keperom se konstantno menja, a svrha je prilagođavanje potrebama potrošača na različitim nivoima. Treba napomenuti da se ova vrsta tkanine treba praniti kada se čuva i održava suva i niska temperatura, tako da se ne pojavljuje rast pločice.

 

Prednosti pamučnih tkanina od poliestera i pamuka se odražavaju u mnogim aspektima. Na primer, ne samo da naglašava stil poliestera već i čvrstoću pamučnih tkanina, a ima dobru elastičnost i otpornost na habanje u suvim i vlažnim uslovima, stabilnoj veličini i malom skupljanju. Ima karakteristike uspravljanja, ne lako se bore, lako se pere i brzo suši. Pored toga, tkanine od kavijature od poliestera i pamuka su takođe poseban stil, a iz ove tkanine napravljene su mnoge odjeće.

http://www.jinertefabric.com/