Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Kako razlikovati razliku između ravnih, keper i satena? Apr 11, 2018

U svakodnevnom životu često dolazimo u kontakt sa običnim tkanjem, keperom, satenskom tkaninom. Međutim, mnogi ljudi ne znaju karakteristike i diskriminaciju tri tkanine.

Plain

Osnova i votka su prepleteni svako drugo predivo. Plastika tanka tekstura i čvrsta i glatka površina, opći visokokvalitetni materijali za vezanje koriste pletene tkanine.

Obična tkanina ima puno preplitanja, čvrstu teksturu i glatku površinu. Efekat pojavljivanja prednjeg i zadnjeg je isti. Laka i tanka i ima dobru propusnost vazduha. Ravna struktura određuje svoju nisku gustinu. Uopšteno govoreći, cijena obične tkanine je niska. Međutim, neki od njih su skupi, kao što su neke fancy vezivne tkanine.

Twill

Keper je osnova i presek vlakna najmanje jednom prešivom, to jest, 2, 1 ili 3 naviše 1. Dodavanje tačke prepletanja vukotina i tkanja za promjenu tkane strukture se obično naziva tkaninom keper. Tkaninu karakteriše njegova debela tekstura i snažan osećaj trodimenzionalne strukture.

Tkanina za keper je dobro prepoznata, jer je intertextura kljunastog uka i votka strukturalna linija keper linije na površini tkanine. Ima karakteristike pozitivnih i negativnih strana, manje prelomnih tačaka, dužih plutajućih linija, mekane ručke, velike gustine, relativno debljih proizvoda i snažnog osećaja organizacije.

Satin

Pričvršćivanje i presek vlakana prepliću se najmanje tri puta. Tkanina ima najveću gustinu i najgušu tkaninu. Tkanina je takođe glatka, delikatnija i sjajnija, ali je cijena proizvoda veća, pa će cena biti relativno skupa.

Sitni proces tkanja je složeniji, a osnove i ostaju samo jedan da pluta sa površinskim oblikom. Zove se "saten satin", koji je puna površine plutajuće dužine, a sat sa plutajućim satovima sa površinom. Duga plutajuća linija može učiniti površinu tkanine lakšom i lako reflektovati svetlost. Dakle pogledajte tkaninu od pamučnog satena, osećate da je taman sjaj.

Lutke u satenskim tkaninama ili vlaknima lako se obrađuju, i označite. Zbog toga je jačina ove vrste tkanine niža od čiste tkanine i keper tkanine. Gustina satenskog tkiva je ista brojka gusta, trošak je veći. Stan, keper i saten su najosnovnije tri vrste prepletanja vatre i vatre. Ne postoji konkretno dobro ili loše, ali satin je tehnički fini pamučni materijal, a keper je više prihvaćen od strane većine porodica.

http://www.jinertefabric.com/