Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Osobine, vrste i upotreba pamučnih tkanina Jun 01, 2018

Pamučne tkanine su klase svih tkanina, a takozvani dijagonalni twili su neka vrsta strukture dijagonalne linije, gdje su tačke prepletanja žica i veta predstavljali određeni ugao na površini tkanine. Zbog toga se struktura pamučnog tkane tkane tkanine odlikuju kosim linijama koje su formirane od strane organizacionih tačaka ili tkiva tkiva na tkivnoj karti, a kosim tkivnim obrascima formiranim dužim linijama širine ili dužine na površini tkanina.

 

Kutija za tkanje keper-tkane ima najmanje 3 prediva i 3 pletiva, obično pamučna tkanina sa dijagonalnim obrascem sa obe strane i 45 ° levo kosom; prednji dijagonalni uzorak je očigledan, a suprotno od varijantne keperove tkane nije očigledno. S obzirom na to da je broj predjela konopca i vlakana blizu, gustina je nešto veća od gustine vata, tako da je osećaj ruke mekši od kartice.

 

U poređenju sa ostalim tkaninama, očigledna prednost pamučne tkanine je što je lako održavati toplo, a veoma je mekan, higroskopan i prozračan. Međutim, treba imati u vidu da se odeća napravljena od punih tkanina za keper ima tendenciju smanjivanja i nabiranja, te se zato treba pegliti kada se nosi.

 

Keper tkanine trenutno dostupne na tržištu mogu se podijeliti u dvije glavne kategorije, naime, grube keper i finu keperu, u kojoj je keper tkanje izrađeno od pamučnih prediva od broja 32 ili više za predjite od osnove i vatke, a fino keper tkanje od pamučna prediva ispod 18 se koriste za konoplje i predivo od wefta. Dva tkanina imaju različite karakteristike i stoga se primjenjuju na različite aspekte.

 

Iz perspektive boje, može se zaključiti da tkanine za keper imaju bijele, beljene i šarene boje i najčešće se koriste u uniformama, sportskim oblicima, sportskim obujmicama, podmetačima tkanine i odstojnicima. Kromirana keper širokog formata može se koristiti kao ploča i može se koristiti kao posteljina nakon štampanja. Boje i raznovrsne fine krpe su završene elektro-optičkom ili kalendarskom tehnikom i mogu se koristiti kao kišobrani i odjevne kutije.

 

Imajte na umu da tkanine za keper imaju pozitivne i negativne tačke, sa manjim tačkama preplitanja unutar kompletnog tkivnog ciklusa, dužim linijama linije, mekšim osećajem, većom gustinom tkiva, debljeg proizvoda i jačom stereoskopskom percepcijom. Ima 30, 40 i 60 ogranaka. Možemo birati prema stvarnim potrebama.

 

http://www.jinertefabric.com /