Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Rastegnuti mercerizovanu tkaninu i prednosti Apr 10, 2018

Rastegljive mercerizirane tkanine su među najboljima u pamuku. Oni su lakši i tanji od normalnih pamučnih tkanina kada se koriste. Proizvodi su mekani i udobni za nošenje i ne iritiraju kožu. Apsorpcija vlage i prozračnost su dobri. Stretch mercerizirana tkanina je napravljena od pamuka kao sirovine, a potom se pretvara u visoko tkane predivo kroz loše, a zatim kroz specijalne stepenice obrade kao što su singing, merceriziranje itd., Izrađen je od visokokvalitetnog mercerizovanog prediva koji je glatko , svetao, mekan i otporan na bore.

Rastegljiva mercerizirana tkanina može se odnositi na pamučne predjime koje su tretirane mercerizacijom prediva ili se mogu tretirati merceriziranim tkaninama.

Stretch Mercerized Fabric Classification

1. Mercerizirana tkanina se odnosi na pamučnu tkaninu pod napetost, nakon liječenja koncentrovane kaustike, tako da sjaj tkanine bude bolji, čvršći, bolji oblik zadržavanja.

2. Mercerizacija prediva se odnosi na pamučno predivo pod uslovom napetosti, posle tretmana koncentrovane kaučaste sode, tako da ne sadrži samo originalne karakteristike pamuka, već ima i neku vrstu sjaja od predivnog pamučnog prediva.

Kvalitetna pletena tkanina izrađena od elastične mercerizirane tkanine ne samo da u potpunosti zadržava odlične prirodne karakteristike sirovog pamuka tokom proizvodnog procesa, već u određenoj meri ima opšti sjaj. Materijal ima mekanu ruku, apsorpciju vlage, prozračnost, elastičnost i zavoj. Vrlo je dobro, tkanina je osvežavajuća, udobna, mekana, upijajuća vlagu, ima dobru propusnost vazduha, bez deformacije i odličan sjaj. Bogate boje, udobno i neobično nošenje, u potpunosti odražavaju temperament i ukus nosioca.

Prednosti sterilizacije mercerizovanog materijala

1. Materijal je svetao u boji i ne menja boju kada se opere dugo vremena.

2. Tkanina ima opšti sjaj svilenih tkanina.

3 veličina tkanine je relativno stabilna, visi osećaj bolje.

4. Teško je pilula.

http://www.jinertefabric.com/