Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Tekstilni predtretman-pjenom princip, materijal i karakteristika Nov 28, 2017

Textile pretreatment.jpg

Sirova tkanina u sravnoj sivoj boji bez bojenja i završne obrade, izuzev malih količina direktnog tržišta snabdevanja, većina se snabdeva bojama i završnom mlinu za dalju obradu belačica, tkanine u boji i tkanine za korištenje kupca. Originalna tkanina sadrži veliki broj nečistoća, uključujući pamuk, konoplje, sintetička vlakna, ulje, prljave i tako dalje, čineći ručnu tkaninu grubim, boja nije bijela, a apsorpcija vode je loša. Da bi se pratio proces, sirovina treba pretresti, uključujući čistu fizičku obradu i hemijsku obradu.


Fizička obrada: u cilju uklanjanja vune sa površine tkanine i stabilizacije dimenzija u cilju obrade toplotne obrade za pamuk / poliester i platno / poliester. Hemijska obrada: koristi se za obradu embrionog tka sa hemijskim agensima i pomoćnim osobama pod određenim uslovima obrade, uključujući desizing, kuhanje, beljenje i mercerizaciju.


Pri pretreativanju, površinski aktivni agensi, kao što su osmoza i sredstvo za vlaženje, treba dodati u fazi sušenja i ključanja, zbog prisustva površinskih aktivnih materija i mehaničkih kretanja, proizvedena je pena.


Materijal penjenja: Osmotski agens i sredstvo za omekšavanje, specifične vrste su anjonske površinsko aktivne materije, kao sredstvo za kuvanje i osmotski agens, natrijum sulfurni sulfonat, lauril benzen sulfonat, natrijum lauril sulfat, natrijum alkilni naftalen sulfonat i sumporna kiselina butil sulfonata; Nejonski surfaktanti kao sredstva za vlaženje i osmotski agensi imaju nonilfenol ili oktilfenol polioksietilen etar, kao i polioksietilen etar kratkog masnog alkohola; Deterdžent (209 deterdženta ili ravnina plus O)

Karakteristike penjenja: Uglavnom za penjenje površinskog sredstva, istovremeno je temperatura presvučene okoline viša (60-90 stepeni), dok je pjenušavo okruženje jako alkalno okruženje, alkalnost desiziranja je slabija od procesa kuvanja.


http://www.jinertefabric.com/