Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Preduzeća za štampu i bojenje tekstila su suočena sa problemima i poteškoćama Jan 31, 2018

Trenutno, WuJiang tekstilna industrija štampanja i bojenje glavni postojeći tretman otpadnih voda ne dostiže određeni položaj, razvoj industrijskog standarda, mnogi problemi kao što su ilegalni fenomen, otpadne vode tekstilne štampe i bojenje preduzeća 2017 da preuzmu stopu je samo 20 %, postotak uspješnosti otpadnih voda manji od 50%, efektivnost korištenja vode nazad samo je 10%. Mnogi ne rade dobru industriju preusmeravanje otpadnih voda, tekstilna štampa i proizvodnja boje za sakupljanje otpadnih voda bazen ne čini dobar posao u kontroli pročišćavanja neki uređaji uređaja za pripremu uređaja za čišćenje otpadnih voda, nema pristupa u formi proizvodnje cijevi otpadna voda kanalizacije cevna mreža.

Osim toga, postoje neka preduzeća koja su vođena interesima, a ne bilo kakvim ekološkim formalnostima, bez dozvole, povećavaju setove vodenih mlaznih cevi, neke od radionica za iznajmljivanje više rasipanih vodenih mlaznica, svakodnevni haos menadžmenta, direktor nekih preduzeća covet je jeftin, kupuje okolne županije nisko-kvalitetnog vodenog mlaznjaka u proizvodnji.

Proces proizvodnje, puno vodenih mlaznih preduzeća postoje različiti stepeni ispusta, curenja, prekomernog pražnjenja, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao što su nenormalno pokretanje nezakonitih problema, ozbiljan uticaj reke Wujiang i kvaliteta vode pod delom zagađenja rijeke dugo vremenom pa čak i postati "mliječna reka", letnji visoki temperaturni period, fenomen dela reke crne i smrdljive.

"Sadašnje sprovođenje zakona o zaštiti životne sredine je veoma jako, a mnoga preduzeća za štampanje i bojenje prisiljavaju se da se zatvore ili zatvore. Pored toga, zbog zelenog lanca snabdevanja lanca snabdijevanja, mnogim kompanijama su potrebni dobavljači u skladu sa zahtjevima zaštite životne sredine, u cilju opstanka i razvoja, preduzeća za tekstilno štampanje i bojenje su prisiljena da podignu nadogradnju opreme, na put zelenog razvoja ". Šangaj mann green environmental technology co., LTD., Tehnički direktor EHS konsaltinga Liu je rekao, iz napora vlade da kazni i evidentira i tako dalje mnoge vrste statističkih podataka, poslovno okruženje se može videti da situacija u oblasti zaštite životne sredine sve više strogo, takođe se može očekivati ​​da će sprovođenje zakona o zaštiti životne sredine nastaviti da se povećava u budućnosti. Osim toga, sada sve veća potražnja za dobrom okruženju, za nadzor životne sredine je aktivnija, na različite načine da prijavljuju ekološke ilegalne aktivnosti preduzeća, zagađenje tekstilne štampe i bojenje preduzeća će biti teško preživjeti u budućnost.

Kina, direktor grupe guangxi Joe, rekao je da je, kada je posjetio deltinu reke Jangce, delta rijeke Biser i područje sjeverne Kine velikog broja elektronske fabrike lanca snabdijevanja, u promociji preduzeća za uštedu vode, prečišćavanje otpadnih voda i ponovno korištenje vode, kontrola zagađenja zemljišta i podzemnih voda i aspekata upravljanja okolinom radi puno posla, upoznat sa specifičnim načinom rada i rizikom životne sredine fabrike lanca snabdevanja, pogledajte naglasak i poteškoće u razvoju zelenog lanca snabdevanja. Tokom posjete, saznao je i da je tekstilna štampa i bojenje preduzeća vrlo teško postići rad i otkrivanje ponovnog korištenja vode, kišnice i kanalizacije i sistema za sakupljanje otpadnih voda tokom proizvodnje.

Kada guangxi Qiao Jieshao standardi za emisiju boje tekstila i standardi prihvatanja / specifikacije i faza rada, lokalni standard provincije Jiangsu, tekstilna boja za bojenje nekoliko politika i propisa, kao što su česanje tekućih tekstilnih proizvoda za štampanje i bojenje suočavaju se s strogim političkim zahtjevima. Istovremeno, on takođe prikazuje tekuću tekstilnu štampariju i bojenje preduzeća koja su potrebna da se postigne razumna voda u procesu planiranja, inženjerskih mjera sa vodom, prečišćavanje otpadnih voda i sistema za recikliranje sive vode, kao što je sistem za praćenje otpadnih voda / vode i liste dva slučaja, preduzeća za tekstilno štampanje i bojenje analiziraju se u procesu rada rizika životne sredine, da dele neke od pravih načina za rešavanje problema, kako bi pomogli preduzećima u poboljšanju sistema za prečišćavanje otpadnih voda / vode, sistema za nadzor drenaže, kišnice sistem upravljanja, postizanje razumne preusmeravanja kanalizacije i prevencije i kontrole zagađenja voda itd.

http://www.jinertefabric.com/