Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Prednosti razvijanja merceriziranog materijala i proizvodnog procesa May 09, 2018

Rastegljiva mercerizirana tkanina je vrsta specijalnog tkanina sa mercerizovanim i elastičnim efektom u isto vrijeme. U poređenju sa drugim uobičajenim tkaninama, njegova prednost leži u sjajnoj boji i svilenih tkanina s općim sjajem; a veličina tkanine je relativno stabilna, a osećaj visine je relativno dobar. Nije lako igrati loptu.

 

Iako smo počeli kasnije u razvoju i proizvodnji elastičnih mercerizovanih tkanina, imamo relativno visok nivo početka rada. Imamo naprednu opremu kao što su predenje vazduha, automatsko namotavanje, bojanje loptica, tkanje bez tkanine i mašine za završno obrađivanje težih mašina. Stvorila je povoljne uslove za razvoj elastičnih mercerizovanih tkanina i poboljšanje kvaliteta.

 

Da bi se merceriziranim tkaninama povećala visoka dodana vrijednost i poboljšao kvalitet proizvoda, u procesu završne obrade, pored konvencionalnog postupka finiširanja korištenjem elastičnih tkanina, nakon procesa desiziranja dodato je mercerizirajuće završno područje. Protok procesa obuhvata niz koraka kao što su blank inspekcija, singing, desiziranje, merceriziranje, pranje vode, podešavanje, puni potez, preshrinkaža, inspekcija i navijanje.

 

Zbog toga što elastične tkanine u procesu tkanja moraju izdržati veliku zateznu silu i trenje, tako da je brzina sipanja preše veća, desiziranje je teško, a indigo boje, loša boja postojanost, nepravilno rukovanje, lako izazvati boju Cvet, boja , i boju razliku između glave i repa. Nakon ponovljenih testova utvrđeno je da je enzim desizing korišćen, a korišten je dugačak auto pranjem vode pranje vode.

 

Kada se formuliše elastična mercerizirana tkanina, pet faktora koji imaju veliki uticaj na mercerizirajuće dejstvo, kao što je koncentracija kaucne sode, brzina vozila, napetost tkanine nakon sapunske kaustičke sode, brzina punjenja kašičaste sode i performanse mercerizirajućeg agenta, treba da bude na osnovu različitih specifikacija proizvoda. Kao i zahtevi za konačni učinak finalnog proizvoda, optimizirati kombinaciju i odrediti najbolje parametre procesa.

 

Nakon testiranja, kada je koncentracija kaučuka soda 240 g / L, količina penetranta je 10 g / L, mercerizovana mercerizovana svilena tkanina ima najbolji mercerizujući efekat. Brzina tečnosti, brzina vozila i napetost tkanine nakon potapanja u alkalije su takođe faktori koji se moraju uzeti u obzir u procesu mercerizacije. Prilagođavanja se moraju vršiti prema sorti tokom proizvodnje.

 

Nakon toga treba oblikovati elastični mercerizirani materijal. Neophodno je eliminisati unutrašnje naprezanje i bore nakon oblikovanja kako bi se olakšala stabilnost dimenzija. Kroz eksperimente utvrđeno je da temperatura podešavanja prelazi 180 ° C, a elastična mercerizovana čvrstoća materijala značajno smanjuje. Prema tome, temperatura podešavanja se reguliše na 180 ° C, brzina vozila je 30 m / min, a napon se pravilno kontroliše.

 

http://www.jinertefabric.com /