Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Karakteristike i prednosti mercerizirane tkanine Apr 13, 2018

Proizvodni proces mercerizovanih tkanina je relativno složen. Obično, predivo sa visokim tkanjem se prvo obrađuje kroz gubljenje, a zatim kroz posebne korake obrade kao što su singing, merceriziranje i slično, prediva su izrađena od visokokvalitetnih mercerizovanih prediva koji su glatki, svetli i mekani. Visoko kvalitetne mercerizirane tkanine napravljene od ove sirovine ne samo da u potpunosti zadržavaju odlične prirodne osobine sirovog pamuka, već takođe imaju svilenkasti generalni sjaj i osećaj mekog tkiva.

 

Dugo vremena, proizvodi merceriziranog tkanina su favorizovali ljudi za svoje prednosti. Sama tkanina ima mnoge prednosti, kao što je dobra apsorpcija vlage, mekana ruka i udoban dodir kad su u kontaktu sa ljudskim tijelom.

 

Osnovne karakteristike mercerizovanih tkanina:

 

Svilene tkanine i dalje ističu u mnogim proizvodima od tkanine. U poređenju sa tim, tkanina je lakša od prosječne pamučne tkanine i ima dobru higroskopnost i prozračnost. Uglavnom je napravljen od pamuka kao sirovine i napravljen je kroz različite procese. Tkanine su mekane na dodir, prozračne i prozračne, i imaju dobar zavoj; tkanine su osvežavajuće, udobne, meke, upijene, prozračne i sjajne. Bogate boje, udobno i neobično nošenje, u potpunosti odražavaju temperament i ukus nosioca. Dakle, ovaj materijal se uglavnom koristi za izradu visokokvalitetne T-SHIRT, POLO-SHIRT i tako dalje.

 

Glavne prednosti mercerizovanih tkanina:

Materijal je lak za bojenje, a bojena boja je svetla i nije lako izbledeti;

Tkanina ima dobar sjaj i veoma je lepa;

Veličina tkanine je relativno stabilna, osećaj visine je dobar, jačina prediva se povećava i nije lako razbiti;

Tkanina je čvrsta, ima dobar otpor na bora i nije lako naginjati.

 

Sastav mercerizovanih tkanina:

 

Nakon serije obrade, morfologija vlakana u merceriziranim tkaninama pretrpela je neke promjene. Upravo zbog ove promene površina proizvoda predstavlja opšti sjaj i sjaj. U kombinaciji sa svojim bliskim molekularnim aranžmanom, mercerizirane tkanine imaju bolju snagu.

 

http://www.jinertefabric.com /