Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Koji su tkanini uključeni u tkaninu? Apr 18, 2018

Na tržištu je puno vrsta tkanina, a različite vrste tkanina su pogodne za izradu različitih vrsta odjeće. Među njima, prirodne tkanine poput pamuka, platna i vune su uobičajene vrste hlače. Materijali od pamuka i vune, tkanine od lana su prvi izbor za tkanine za letnje pantalone zahvaljujući svojoj sposobnosti za apsorpciju vlage i vlažnosti koje donose suhu i hladnu teksturu u odjeću.

Na primjer, u proizvodnji pantalona, zajednički trousni tkanin je pamuk. Kao što svi znamo, pamuk je najvažnija sirovina tekstilne industrije u svijetu. Glavni sastavni materijal je celuloza, koja je prirodno i zdravo prirodno polimerno jedinjenje koje sadrži malu količinu hranljivih sastojaka kao što su vosak, proteina, masti i materije rastvorljive u vodi. U poređenju sa ostalim tkaninama, pamučna vlakna imaju visoku čvrstoću i otpornost na toplotu, pre svega samo konoplje. Istovremeno, tkanina ima dobar afinitet za gorivo, lako je boje, a boja je svetlija.

Još jedna od najčešće korišćenih pantalona je posteljina. U stvari, lan je najranije ljudsko prirodno vlakno pronađeno u ljudskim bićima. Ima istoriju više od 10.000 godina i poznata je kao "Kraljica vlakana". Lan je prirodno vlakno zbog svojih izvanrednih karakteristika kao što je apsorpcija znoja i dobra prozračnost vazduha. Pod istim uslovima, indeks propustljivosti vazduha i vlage lima je daleko superiorniji od sličnih tkanina.

Ne samo to, tkanina od platna ima posebnu strukturu vlakana. Zbog toga, tokom habanja može osigurati dobru higroskopnost, a karakteristika evakuacije vlage brzo će dovesti do znoja i toplote, kako bi se koža održala suvim i hladnim, a takođe i anti-mite i antibakterijske efekte. Zbog toga, tkanine od platna se obično koriste kao tkanine za letnje pantalone.

Pored toga, još jedna popularna tkanina za pantalone je vuna. Vuna je jedno od najranijih ljudskih prirodnih vlakana koji se koriste u tekstilu. Ovaj materijal oseća se puhastim, mekim i toplim. Visoka elastična stopa oporavka, snažna sposobnost sprečavanja sklapanja, glatka i ravna. Higroskopnost, suha i udobna. Štaviše, odeća od vune ima visok kvalitet i predstavlja suštinski izbor za tkanine zimske hlače.

http://www.jinertefabric.com/