Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Šta je Stretch Poplin tkanina Apr 12, 2018

U tekstilnoj industriji različite vrste proizvoda od tkanine su veoma bogate, a različite tkanine imaju različite karakteristike. Jedna od ovih tkanina naziva se elastična tkanina. Da li znate kakve karakteristike ima ovaj materijal? Najčešće je tkanina poplin poplin. Ova vrsta tkanine je tkanina od poplina napravljena od pamučne brokade i dodata je sa određenim proporcijama spandeksa.

U tkanju tkanine od pamuka i pamuka, pamučne predjime i najlonske pređe najpre se obrađuju probojima. Njegove specifikacije uključuju plain tkanje, keper, izumiranje i kvadratni korijen serije. U poređenju sa drugim vrstama tkanina, ova vrsta tkanine je sjajna i potpuno opremljena, pa se stoga koristi za proizvodnju košulja, pamučnih odeća, jakni i sl., Udobno za nošenje, hladno, prozračno, fleksibilno, sa mekanom bojom, , i smanjio se. Mala brzina je idealan materijal za izradu casualne nošnje i mode.

Uopšteno govoreći, kada se pozivamo na tkanine sa elastičnim poplinima, mi se uglavnom odnose na finu, glatku i sjajnu običnu pamučnu tkaninu od pamuka, poliestera, vune, brokade ili mešanih prediva. Ponekad su poplinske tkanine izrađene od običnog tkanja. U poređenju sa ravnom platnom, odnos denziteta gustine i vatina je uglavnom 1,8 do 2,2: 1.

Sa površine tkanine od elastičnog poplina, s obzirom da je gustina daleko veća od gustine vatre, na površini tkanine formira se dijamantski oblik zrna, koji se formira podignutim dijelovima predjela osnove. Poplin koristi ravnomerno raspoređene osnove i tvrduće tkanine za tkanje gusto strukturiranog tkanina, koji se zatim penju, rafiniše, mercerizira, izbeljuje i štampa, obarva i završava.

Postoje i neke tkanine od žutih vlakana od čiste pamučne predjime i spandeksa. Pleteni tkani materijal se koristi za tkanje na stativima. Zanatstvo je napredovalo, a bojenje i završna obrada su prvoklasni. I stil pamuka i funkcija fleksibilnosti. Tekstura, stil, boja i izgled netkane tkanine su nešto bolji od onih drugih elastičnih tkanina.

http://www.jinertefabric.com/