Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Znanje > Sadržaj
Koji je proces bojenja tkanina Jan 17, 2018

Tkanina za bojenje, tkanina za bojenje, siva tkanina, tkanina, pletenje itd.) Kroz profesionalnu opremu za bojenje: pakiranje, MAO, uklanjanje kiseonika, merceriziranje, finalizacija dizajna, bojenje, završna obrada, tkanina je obojena tkanina.

Za uklanjanje nečistoća u prirodnim vlaknima i dodavanje gustine, ulja i zagađivača u procesu obrade tekstila.

Postojanje ovih nečistoća ne samo da sprečava glatki proces bojenja i završne obrade, već i utiče na performanse tkanine.

Prikazuje primenu hemijskog i fizičkog i mehaničkog efekta, svrha je uklanjanje nečistoće na tkanini, napraviti bijelu, meku tkaninu, sa dobrom propusnošću, ispuniti zahtjeve za korištenjem i obezbediti kvalifikovanu za bojenje, štampanje, završnu obradu.

Prvobitna priprema tkanine

Originalna krpica je spremna da uključi originalnu kontrolu tkanine, kapsiranje (serija, kutija, štampanje) i šavne glave.

Svrha prvobitne kontrole tkanine je provjeriti kvalitet sive tkanine i utvrditi da se problem može riješiti na vrijeme.

Sadržaj inspekcije obuhvata dve stvari: fizički indeks i defekt izgleda.

Fabric dyeing process.jpg

singeing

Svrha spaljivanja vune je da spali kosu na tkanini, da bi tkanina bila glatka i lijepa i da bi se sprečilo bojenje i štampanje oštećenja prilikom bojanja i štampanja.

desizing

Tekstilne mlinovi se često koriste za povećanje čvrstoće i otpornosti na habanje za glatko tkanje.

Gustina na sivoj tkanini će uticati na performanse apsorpcije vode tkanine, a to će uticati na kvalitet proizvoda za bojenje i finiširanje i povećati potrošnju boje. Zbog toga, gumu treba ukloniti prije kuvanja. Ovaj proces se zove desizing.

bojenje

Bojenje je komplikovan proces, drugačiji kvalitet procesa bojenja boje je različit, pamuk, poliester, najlon, poliester, proizvodi od kemijskih vlakana, proizvodi za mešanje i tako dalje.

Neki koriste valjkastu boju, bojanje rolera je u redu, neke moraju koristiti visoku temperaturu i bojenje visokog pritiska, neki samo boje jednom, neki žele da budu podmaziv mnogo puta.

Iako je obojen automobilom za vožnju u redu je, ali je i najteži proces, zbog boje kontrole boje pored poznatih, ima i puno nepoznatih stvari, kao što su stabilnost boje na različitim temperaturama , kontrola pare, kontrola pritiska vozila i tako dalje, sve su vrlo fini radovi ..

Duga boja za bojenje je podijeljena na dva dela, bojenje limbara, fiksiranje nakon automobila. Način bojenja prema drugačijem selekciju varijanti boje, opće aktivne boje, šilin, sulfid, boje. Svaki od njih ima prednosti i mane, obično zavisi od boje zahteva, i ne mogu se zameniti jedni druge.

Nakon završetka

Nakon zavrsetka je dodeljivanje tkanine za odjeću performansom i prekrasnim projektom tehnologije tekstila.

Evo najčešćih tipova završne obrade tekstila, glavna oprema su: singing, desizing, mercerizirajuća mašina, tečna mašina za amonijak, mašina za postavljanje, mašina za presurkivanje, mašina za poliranje, mašina za pranje rublja, brusilice, mašine za hvatanje, mašina za premazivanje itd.

http://www.jinertefabric.com/