Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Novosti > Sadržaj
Kako ukloniti kvar u proizvodnji tkanine za bojenje (二) Dec 21, 2017

How to eliminate the defect in dyeing cloth production.jpg

3.Koji su mjerenja tretmana za mrlje?

Postoji mnogo razloga za formiranje bijelih tačaka, kao što je tačka vode mašine za bojenje i smanjenje vodene tačke parne kutije. Ako su vodene tačke na ovim mjestima proizvedene u prednjem položaju, donje tačke vode će se generirati iz donjeg položaja. Tačka vode je više od kruga u višoj razini rute, ili prskanja, tačka vode ima dugu liniju linije visoke razlike. Takođe postoje i bele tačke kao što je mercerizirajuća mašina koja ima trake od tkane trake koje uzrokuju bele mrlje kada su obojane ovde. Tamne tačkice se formiraju kada mercerizirajuća mašina ima vatrenu vunu koja izaziva bojenost boje. Drugi uzroci belih mrlja su voštani, alkalni blato i loše pamučne mrlje.

U proizvodnji, ako je siva tkanina dobra, stepen bojenja boje je dobar, a tkanina je glatka i glatka. Siva krpica je loša, a bijele boje i tkanine su ozbiljne. Na taj način susret sa smrtnim raznovrsnim materijalima od tkanine mijenjane mora se ojačati proces predobrodaja, a istovremeno osigurati sigurnost proizvodnje i pouzdanost, ukoliko je moguće očistiti pamučno mešano obrađivanje, umrijeti pamučni kuvan, poboljšati brzinu bojenja i kvalitet boje za bojenje.

Hladna tkanina za hladno pretvaranje zahvaljujući uštedama energije, tako da sada u primjeni postoji puno preduzeća, ali hladno sranje uklanja pamučni hibrid i efekat pulpe je slab, tkanina se stvrdnjava, tako da se boja lako oklanja, a vodilica za tkaninu je lako prljave, prljave mrlje kada se boji proizvodnja tako dodajte manje viskozne aditive, kao što su: agens za migraciju, osvetljivač NT-2 itd.

Proizvodnja tkanine od vune od poliestera / pamuka ili debelih tkanina kao što je pamuk, ako plutajuće proizvodne prakse loše rezultiraju u čišćenju pamučnog čišćenja ne mreže, neki mali pamučni štap na tkanini, teže ga je ukloniti nakon valjanja, bela tačka u bojenju. Neke bele mrlje mrlje dno mašine nije očigledno, ali ako koristite ruku za obaranje tepiha, pamučna vuna pada na videlo će puno belih tačaka. A male pamučne štapiće na tkanini je veoma teško ukloniti, teško je naći kontinualno obojeno farbanje, ali kada je potrebno dodati stenterski anti-bore, vodootporni agens, sredstvo za ukrštanje, kao što su viskozni aditivi kada se spusti pamuk i pokaže belu tačku . Tako se vitiligo može uzeti od pamuka, kose u proizvodnji proizvoda za mlevenje, treba obratiti pažnju na redovnu mašinu za čišćenje MAO mašine, ventilator za izduvavanje, valjak za četkicu za četkanje, kako bi se sprečilo adhezija na tkanini od mlinske tkanine koja se teško pere auto. Ako niste nakon obostranog čišćenja ili pranja pamučnog tkanina, možete ponovo na površini sa četkicom na četkicu za četkicu na MAO-u, ponovo ćete obrađivati ​​pamučnu obradu više raznih mrtvih pamučnih tkanina tokom mercerizirajuće alkalne koncentracije (220 g / L) mogu efikasno poboljšati kvalitet krpe od platnene tkanine, smanjiti bijelo i članak na cvjetovima.

Brušenje vunene tkanine nakon mlevenja vune mora obraćati pažnju na auroru, jer kada se aurora štampa, može se formirati kada se boji bijela tačka, brušena tako mercerizirajući alkalno čišćenje, a tkanina za vođenje vođice za vođenje vodilja ne može sa tvrdim predmetima, često i vršiti inspekciju , aurora za štampanje bijele tačke trebalo bi da bude u procesu bojenja prije bojenja. Moja kompanija proizvodi bojenje tkanine od poliesterske pamučne tkanine, nailazi na dva rastvora disperzije / reaktivne boje, a bela tačka pri proizvodnji dispersionog bojenja nema dovoljno pažnje, dok se ne postavi reaktivno, pronađe teške misli u bijeloj tački. Da se bore samo sa vunenim mlinskim flisom, efekat aurora pečata na štetu MAO-a, viša alkalnost mercerizira ponovo, čini štamparsku tkaninu aurora sa MAO izvan mjesta aurora, izazvana ovakvom belom tačkom koja se pojavila na ovakvom aurora štampariji.

4. Kako se suočiti sa žalbama?

Saveti za stručnjake: kada su obojeni, videćete dvostruke ili višekanalne crne tucke na površini tkanine, a crni se naginje pored crnih nagiba. Ovo pileće pečenje će pokazati bijelu liniju, koja će biti duboka crna fila nakon što je boja obnovljena. Zbog singinga, singing je nabijen kada se krpa ne postavi kroz krpe, krater zbog visoke temperature u krateru, gde će se pojaviti pukotina koju oštrica čini, jer ne bi se spalio u bubnjem, tako crna strana pukotine sa bijelim vunenim vrhom.

Da bi se sprečilo pojavljivanje pištolja za singing, prvo se pevaju kada se ne bore i formulišu razumnu proizvodnu tehnologiju, a prema različitim tkaninama za debelu tkaninu treba ponovo sipati ili kuvati nakon singinga, singije, tkanine u prostoriju kako bi smanjili mogućnost singinga uhvatite pukotinu, štaviše, koristite mokro tkaninu, kako biste sprečili visoku temperaturu koja povećava formiranje pukotine.

Ukoliko se utvrdi da postoje nagoveštaji, mora se obraditi i ponovo obojeni. Kada se vozi, crni deo neće biti obrađen nakon bojenja. Lako je popraviti pletenje od naginjanja, sve dok visoku temperaturu dovrši tkaninu, a onda prevari tkaninu, a zatim spustite osnovni mulj kako biste uklonili nagnutu kosu.

5.Kako se baviti pečatom gusenice?

Stručnjaci preporučuju da se gusjenice najčešće pojavljuju u gustom tkaninu, štampane bojom gusjenicom, ali zbog formiranja različitih oblika, pa nakon obojenja na tkanini, oblici prikaza nisu isti (crno-bijelo štampanje). Obično svako vidi pečat goniča je zonalna grebena crna šina, gusenica je prouzrokovana gusjeničnom tkaninom koja je igrala previše gustu gomilu ureza, ponekad ako upaljač ne treba da uzima u obzir pečat gusenice, bojna ploča ne bi trebala biti očigledna. Ako su uzorci previše očigledni, možete ih ukloniti sve dok se vruća gomila ponovo pere. Ali još jedna vrsta proizvodnje bijelog trakta gusenice može biti rijetka, nije jasno zašto je to gusenica.

Kao što je poznato svima, u cilju sigurnosti proizvodnje, drift kutija za usitnjavanje usvaja zasićenu paru, kuvati pregrijavanjem vode pare grejne kutije u rezervoaru kako bi se proizvela zasićena para za bavljenje materijalom, ali ako su gazeći slojevi u nivou vode previše niska, gumena kutija će biti ispunjena sa 240 ° C visokotemperaturnom pregrejanom parom, ploča za gajbu (rolna) će temperatura biti previsoka da bi se opečene kontaktne tkanine u kontaktu sa tkivom formirale u bijelu liniju, a slaganje vremenske bele trake je teže, bela linija će biti teško popraviti neispravnost mašine, tako da se bela linija prati, može se klasifikovati kako sledi. Ovakav vid guseničkog bijelog traka koji se jednom formira veoma teško se osloboditi, vozač automobila treba obratiti pažnju na konfiguraciju šipova, debljinu, nivo vode (ni vodeni stub niti rezervoar za vodu).

Šta ako se mrlje pronađe u mrlju? Prvo, ovakav pečat mora biti popravljen. S obzirom da je ova tačka uzrokovana stazom, onda koristite kuvanu plutajuću kutiju za ponovnu radnju svakako nije dobra, pa je preporučena vruća alkalna procedura, a zatim koncentrirana alkalijska mercerizacija kako bi se poboljšala stopa bojenja kod opekotina prilikom penetracije. Posle popravke, teško štampanje papira i dalje se pojavljuje u bijeloj boji, radnici mogu samo poboljšati proces bojenja kako bi kompenzovali.

Za lakše zaptivke za gajbu, može se koristiti za produženje vremena isticanja kako bi se smanjilo gvožđe zaptivke pomoću dva ispiranja ili pritiska valjka u korpi za hranjenje.

Za teške otiske gomilača koristićemo dve metode kupanja za bojenje, prvo bojenje i bojenje sa 50% boje, a nakon toga bojenje može očigledno poboljšati performanse cjevača kako bi se zadovoljilo zadovoljstvo kupaca. Za posebno teške otiske gusara, ukoliko je roba beljena, mogu se izbjeći, u protivnom samo boje mogu biti pobarane da bi maksimizirale performanse gusara.

http://www.jinertefabric.com/