Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-83381959

Faks: + 86-510-83398636

Mob: + 86-13506198475

E-mail: johnshen@jinerte.com

Dodaj: No.8 Huihe Road, Qianzhou Industrial Park Huishan Distrikta, Wuxi City, Jiangsu

Dom > Novosti > Sadržaj
Poznavanje tkanine Dec 06, 2017

Knowledge of Fabric.jpg

Karakteristika tkanine - Svaka tkanina ima svoje karakteristike, to je stanje i performanse.
Karakteristike materijala mogu se podeliti na sirovine sirovih vlakana, teksturu, teksturu, težinu, osećaj, oblačenje i čišćenje.
To uključuje tkanje, teksturu, težinu i performanse tkanine.
1. Veštine: uključujući tkane tkanine i pletenje, naša odeća uglavnom sa tkanim tkaninom, najčešća tkana tkanina ima tabby, keper, itd. Odnosi se na predivo metodično prepletene tkanine tkanine, odnos između teksture tkanine i osećam se teško.
2. Tekstura: svaka vrsta materijala ima svoju strukturu, jer se materijal razlikuje od metode tkanja, ima različite taktilne / vizuelne efekte. Na primer: glatka i sjajna pamučna tkanina, mekana i lagana pređa itd. Originalna haljina za kosu je vrlo teksturna, pa budite pažljivi prilikom izbora tkanine. Najbolje je da razgovarate o metodama rezanja i materijalima sa krojačem.
3. Težina: težina tkanine obično se odnosi na G / M, (koliko gramova po metru). To se ne može reći, efekat je odabir lakšeg platna i obrnuto. Kao što su kaputi, suknja, pantalone i druge višenamenske izvan teže tkanine za tijelo, a košulja s lakšim materijalom, pored toga, tkanina također ima blisku vezu sa sezonom, jesenjem i zimom u osnovi sa težim materijalom tijela, oprugom a ljeto će u osnovi i lakše tkanine.
4, svojstva habanja i čišćenja: nositi svojstva koja su izdržljiva i mogu se oprati ili očistiti. Ovo je važno za svakodnevnu odeću, ali za kosu odeću, to je uglavnom zanemarljivo. Ponekad je neophodno koristiti problematičnu tkaninu kako bi se postigao originalni BT efekat, a odjeća se ne nosi uvijek, tako da će žrtvovati pogodnost nošenja pola i čišćenja.

http://www.jinertefabric.com/